Stor vekst i Uganda

Karin, Trygve, Yngve, Benjamin og Morgan har vært til fantastiske Homecoming dager ved PCU i Kampala, Uganda. I den forbindelse har Pinsebevegelsen hatt et intervju med Karin og Trygve. Dette gjengis her med Pinsekirken Tabernaklets bilder:

Trygve og Karin Korneliussen har i store deler av livet viet seg til pinsebevegelsens misjonsarbeid i Uganda, Øst-Afrika. Og Gud gav vekst. 36 års innsats har resultert i 80.000 medlemmer, det er ca 6 nye per dag! 

Ekteparet Korneliussen flyttet til hovedstaden Kampala og bodde der i første omgang i perioden 1987-1992. Uganda hadde akkurat fått igjen pusten etter mange år med borgerkrig og trengte desperat hjelp med å komme seg på bena igjen. Det verste av konflikten hadde avtatt da de kom, men geriljakrigføringen herjet fortsatt i nordlige deler av Uganda. Alt i alt kan man si at familiens tjeneste i landet startet på bar bakke.

Det var stor nød blant befolkningen, og kirkens tilstedeværelse var fragmentert, men allikevel ikke helt borte. Flere kristne i Uganda og nordiske misjonærer var klare til å ta i et tak. Som et resultat av dette ble Pentecostal Churches of Uganda (PCU) stiftet i 1984. Dette samarbeidet var også Trygve og Karin med å lede sammen med blant annet den norske misjonæren Bjarne Lind og finske Åke Sönderlund. De fikk etter hvert bistand av dyktige, finske kollegaer. Arbeidet vokste, og flere nye menigheter ble plantet. Det var dessuten mange behov rundt dem i byen Kampala, og Trygve og Karin startet Mbuya Hills-senteret. Her hadde man bibelskole, møter og annet diakonalt arbeid som tilbød nød-lindring for byen. Med god kompetansebakgrunn har Trygve selv undervist her. Mbuya Hills-senteret var og er et viktig sted for opplæring av menighetenes kommende ledere.

Forrige ukes Homecoming-konferanse i Mbuya Hills i Kampala så tilbake på og feiret denne arven med de mange medarbeiderne som har deltatt i PCUs arbeid de siste tiårene. Som følge av Trygve og Karins ledelse og mange andre gode medarbeidere, kan man i dag si at kirkens tilstedeværelse i Uganda ikke er til å feie under teppet. Med litt over 80 000 medlemmer har den ugandiske pinsebevegelsen opplevd en kraftig vekst og gjort en forskjell for landet som er vel verdt å feire. I sin tjeneste har Trygve og Karin Korneliussen vært friske og trygge, noe de er veldig takknemlig for. Og fortsatt i dag er de aktive i sin tjeneste. De har fortsatt planer og drømmer for Ugandas nordlige områder, menneskene der og helsesenteret Karin Medical Center, som ligger i byen Gulu. Når de ser tilbake på livet og deres tjeneste, trekker de frem Filipperne 1:6 med en opplevelse av at Ordet har gått i oppfyllelse for dem;

Og jeg er trygg på at Han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.

Leave a Reply