Misjon på Filippinene

Terrorledere og nådde frelst!

Hei kjære menighetsfamilie!

Håper at alle har hatt en velsignet god start på våren. Tenk så fantastisk det er å få lov til å tilhøre og tjene Han som beseiret døden og ga Sitt liv for at en døende og fortapt verden skal få muligheten til å kjenne Gud! Jesus lever den dag i dag, og på samme måte som Han frelste og helbredet mennesker for 2000 år siden, så fortsetter Han å gjøre det i vår tid.

For kort tid siden kom jeg hjem til Norge etter et fantastisk opphold på Filippinene. Grensene har vært stengt i to år, så det var litt av en gjensynsglede når jeg fikk møte igjen alle de lokale som har stått på gjennom hele pandemien for å bringe Guds kjærlighet ut til de fattigste og unådde. Det var stort å se hvordan arbeidet vokser. Blant annet har en av våre nye menigheter gått fra 40 besøkende på første gudstjeneste før jul, til nå godt over 200 aktive medlemmer. Sist uke hadde menigheten dåpsmøte med 67 nye troende.

Under oppholdet mitt på Filippinene brukte jeg en del tid på å følge opp arbeidet og se alt som har blitt bygget opp de siste to årene. Dette inkluderer nye menigheter, en ny skole og en landsby vi har bygget for nyfrelste mennesker som har vært unådde. Mesteparten av tiden gikk til å nå nettopp denne gruppen av mennesker, de unådde. Det var derfor mange dager som ble tilbrakt på å krysse elver, gå over fjell i tykk jungel og reise med båt for å nå stammelandsbyer som aldri har hatt besøk av en misjonær eller «den hvite mann» før. Tusener fikk høre evangeliet, og mange tok valg om å ville følge Jesus. Vi prøver etter beste evne å følge opp alle desse, samt hjelpe dem ut av fattigdom.

Det var også sterkt å få se hvor godt bånd misjonsarbeidet har fått til lokale styresmakter, politi og militær. Vi driver nå fast bibelundervisning på flere politistasjoner, og jobber sammen med militæret. Blant annet fikk jeg muligheten til å bruke to dager sammen med 39 arresterte terrorledere. Dette på forespørsel fra øverstkommanderende i militæret i provinsene vi jobber i. Fikk prate og spise sammen med terroristene, og det var mildt sagt både uvanlige og grusomme historier jeg fikk høre. Spesielt fra den ene lederen som personlig hadde ledet over 40 terrorangrep og hadde mange liv på samvittigheten.

På tross av tingene de hadde gjort, så var de lite preget av det de hadde vært med på og det de hadde sett. Det var som om ingen av de bar på verken dårlig samvittighet eller anger. Jeg skjønte raskt at her er det bare Jesus som kan gjøre en forandring. Derfor bestemte jeg meg for å forkynne evangeliet krystallklart uten å holde noe tilbake. I løpet av de to dagene gikk desse terroristene fra å være harde og fulle av mørke, til å gi sine liv til Jesus før de deretter valgte å gå ut av terrorgruppen de tilhørte. Uten tvil noen av de sterkeste, mest spesielle og farligste dagene i mitt liv! I ettertid har også andre terrorister kommet til misjonsbasen vår for å overgi seg.

Likevel opplever vi nå økt fare og trusler fra terroristene i områdene vi jobber i, som er en del av en gruppe på rundt 20 000 terrorister. Derfor lever jeg med livvaktbeskyttelse fra militær og politi store deler av tiden. Der har vært flere ganger jeg har tenkt at det kom til å bli min siste tid her på jorden, men Gud har vært trofast! Ikke bare har vi sett Hans beskyttende hånd, men i mars opplevde vi både matmirakel og flere helbredelser. Blant annet opplevde en dame at alle kreftsvulster forsvant momentant under forbønn. Og kanskje noe av det sterkeste og skjønneste for min del: foreldreløse barn med grusomme livshistorier som forteller at de for første gang i sine liv føler at de er elsket og at de har en familie.

Nå er jeg i Norge for en kort tid, og er glad for å kunne tjene Jesus her mellom reisene. Om alle papirer ordner seg i tide kommer jeg til å reise til Filippinene igjen 30. april til 27. mai. Uansett fortsetter misjonsarbeidet for full maskin når jeg er her hjemme. Jeg kan ikke uttrykke min takknemlighet godt nok når det kommer til alle dere som ber for oss og som står med i økonomisk støtte. Takk for at dere står sammen med oss i innhøstningen av sjeler der ingen andre misjonsarbeid eksisterer!

-Nathan Osnes

Leave a Reply