Julehilsen fra Benjamin & Linda

ET LYS I MØRKETIDA


«Et lys imot mørketida», skrevet av Trygve Hoff er en vakker julesalme som er mye sunget. Den oppmuntrer oss til å se framover selv i tunge stunder. Mørketida i nord har gjennom generasjoner samlet folk mens de har ventet på lyset, ja ventet på julen. 

Det kvile ei natt over landet i nord.

Husan e små og der kor menneskan bor.
Men tida e travel i karrige kår,
rokken han svive og vevstolen går,
det leve i løa i naustet og smia,
et lys, et lys, et lys imot mørketida.

Snøen ligg tung over frossen jord,
ute står mørket om fjell og om fjord.
Vår herre gir livberging søtmat og sul,
når døgnan sig fram imot advent og jul
så støype vi lys midt i haraste ria,
et lys, et lys, et lys imot mørketida.

Dagen e borte og natta e stor,
men i mørketidslandet skal høres et ord,
Ei sol som skal snu så det bære mot dag,
om folk som skal samles til helg og til lag,
på veien til Betlehem bær ho Maria
et lys, et lys, et lys imot mørketida     

Trygve Hoff

Det som skjedde i og rundt Betlehem julenatten skulle endre menneskenes håp for alltid. Det profeten Jesaja profeterte noen hundre år i forveien skulle nå gå i oppfyllelse:

Det folket som vandrer i mørke, får se et stort lys. Over dem som bor i døds-skyggens land, stråler lyset fram. Jes. 9:2

Jesus gir oss lys og håp for fremtiden, midt i en mørk verden. Jesus er veien, sannheten og livet. Vi som har fått oppleve dette og fått retten til å bli Guds barn, oppfordres nå til å være lys, som vise mennesker veien til Gud. 

På samme måte skal dere la lyset deres skinne for menneskene så de kan se de gode gjerningene deres og ære deres Far, Han som er i Himmelen. Matteus 5:16

Vi er takknemlige for alle som trofast støtter menigheten gjennom forbønn, tjeneste og gaver. Dette gjør at vi som menighet kan være et lys for byen, landet og nasjonene. Vi er velsignet på så mange måter, og Gud vil at vi skal bruke det vi har til å velsigne andre.

Han minner oss at: Det dere har gjort for en av disse minste, det har dere gjort mot meg. Dette gjelder de som sliter vår by. De som føler seg utstøtt, hjemløse, offer for menneske-handel, syke og ensomme. I den store verden, er det mange mennesker som ennå ikke har hørt evangeliet, og som heller ikke har de naturlige godene du og jeg har, slik som vann, mat, hjem, skoler, sykehus, og andre sosiale sikkerhetsnett.

Du kan bety en forskjell for disse!

La ditt liv stråle av gode gjerninger denne julen, så mennesker rundt deg kan oppleve lys i en ellers utfordrende tilværelse.

På vegne av Lederrådet og staben i Pinsekirken Tabernaklet, ønske vi deg Guds Velsignelse og en Fredfull Jul!

Benjamin & Linda Jensen