HLT Bergen


HLT starter opp desentralisert studietilbud i Bergen! 

I mange år har studenter fra Bergen trofast pendlet for å ta studier ved HLT i Oslo. Studentene har gjort det glimrende bra, men Norwegian, SAS og Vy har også levd godt av studentenes innsatser. Selv om HLT ønsker disse selskapene alt godt i fremtiden, lanserer HLT nå et desentralisert, deltidsstudium, i Bergen f.o.m. høsten 2021. 

HLT åpner nå opp for muligheten til å ta grunnstudiet i kristendom/KRLE (60 stp/ECTS), hvilket er det første året, både på bacheloren i teologi og ledelse, og bacheloren i religion og samfunn. Førsteamanuensis Rakel Ystebø Alegre vil ha hovedansvaret for studiet, men flere andre spennende forelesere vil også medvirke. 

“Dette er noe vi har jobbet for veldig lenge og endelig er vi klar til å starte. Jeg gleder meg til at vi kan starte opp i Bergen til høsten og håper å se mange studenter når vi starter opp i august” sier Rakel

Studiet vil gå av stabelen i Pinsekirken Tabernakelet i hjertet av Bergen, og vil løpe over to år. De spesifikke fagene vi tilbyr de neste to årene er som følger:

Høst 21KRI1110 Innføring i Bibelen (10 stp/ECTS)
KRI1031 Allmenn kirkehistorie (5 stp/ECTS)
Vår 22KRI1140 Troslære og spiritualitet (10 stp/ECTS)
RLE1021 Kultur- og samfunnsanalyse (5 stp/ECTS)
Høst 22RLE1030 Religion- og livssynskunnskap (10 stp/ECTS)
KRI1032 Norsk kirkehistorie (2,5 stp/ECTS)
KRI1033 Pinsebevegelsen og den karismatiske bevegelse (2,5 stp/ECTS)
Høst 23KRI1120 Bibelfortolkning (10 stp/ECTS)
RLE1022 Etikk (5 stp/ECTS)

Studiet er tilpasset de som ønsker å jobbe i menighet og kristne organisasjoner, men er også velegnet for videre studier i teologi og menighetsledelse, og for studenter som ønsker undervisningskompetanse i KRLE i skolen. Studier ved HLT gir også rett til støtte fra Lånekassen. 

Faglig leder på HLT gleder seg til å endelig starte opp i Bergen og håper på mange søkere inn mot førsteopptaket 15.april: 

“Hvis dette er et studium som interesserer deg, så oppfordrer vi deg til å søke før fristen 15.april! Vi ser frem til å møte deg i Bergen i august!” sier Tommy Davidsson

NB! HLT vil tilrettelegge for at hele grunnstudiet kan gjennomføres på ett år. Dette vil dog medføre noe pendling til Oslo.