Julen for meg


Tanken på julen gir ulike minner og følelser, noen minnes det gode og andre det vonde. Hva er julen for deg? Maria, Josef og den nyfødte Jesus opplevde et bredt spekter av bl.a. glede, frykt, ære og avvisning, den aller første julen. Vi har spurt noen i kirken vår hva julen betyr for dem:


Julen for meg har vært ganske variert den siste tiden. Noen år er fylt med jobb, mens andre år får julefreden senke seg litt. #sykepleierlivet. Ellers er julestemning for meg brente mandler, familiebesøk og lys i mørket. Noe av det kjekkeste de siste årene er felles julelystenning på båten jeg bor i, sammen med alle naboene. Så hvis noen ønsker å få litt julestemning så er det bare å ta seg en tur ned til Solheimsviken å se på båtene.

Øyvind Korneliussen
Malin Oppedal

Jul for meg har nok alltid vært en tid med varme og glede. Det er da man samler familie og spiser god mat sammen. Husker som barn onkel Ulf og tante birgitte kom fra gøteborg og min onkel lasse som vi ellers nesten aldri såg, kom. Nå som voksen har jule blitt mer ohelga natt og julestemning. Vi møter min manns brøder og spiser god mat. Det er lys varme og felleskap.

For meg betyr julen at Gud sendte sin eneste sønn til jorden for å sone alle menneskenes synder. Det måtte være et lyteløst, det vil si et perfekt offer. Det var det eneste som kunne tilfredsstille Guds rettferdighet. Vi minnes at Jesus ble født som et lite barn, dermed var han både sann Gud og sant menneske. Takknemlig for Guds gave.

Anne Magrethe Rødland
Julie Haugen

Jul for meg har nok alltid vært en tid med varme og glede. Julen hjemme hos meg begynner først helt lilla. Lilla gardiner, lilla juleduk, lilla pynteputer i sofaen og fire lilla lys i adventsstaken. Det er tegn på at ventetiden er i gang. Advent. Et latinsk ord, som betyr Herrens eller Kristi komme. Vi venter på Jesus som skal bli født i en stall og som 30 år senere skal frelse oss. En tradisjon for mange i ventetiden er å dra på julekonsert. Hva setter vel ikke i gang mer julestemning enn julesanger om Jesu komme. Tidligere denne uka var jeg på julekonsert med Trygve Skaug i Håkonshallen. Det var simpelthen helt magisk, og Trygve Skaug er en bra kandidat for høytlesing av juleevangeliet. Han minte oss også på noe klokt jeg vil bringe videre. Du vet sånne lyslenker vi har på juletreet, der hvis en av lyspærene ikke funker så funker ingen av lyspærene? Hva om vi kan være sånne omvendte lyspærer? I en lyslenke av mennesker der alle lyspærene er skrudd av, kanskje vi kan være den ene lyspæren som lyser og gjør at alle de andre lyspærene også begynner å lyse? Og oppfordring nr 2: alle sammen husk to ting gled en som gruer seg til jul (den er grei) og brems en som skynder seg til jul Trygve Skaug

For meg er julen ferie, god mat og kvalitetstid med familie og slektninger. Jeg har blitt mindre opptatt av pakker med årene, men denne julen gleder jeg meg til å se andre åpne gavene fra meg! Vi feirer at Jesus ble født på jorden, og jeg prøver å ta det innover meg. At vår ufattelig store Gud kom ned til oss små mennesker, det tror jeg aldri vi vil være i stand til å fatte helt

Ole Eirik Bjørnstad