Sara i Mexico


Fylt med pågangsmot

Etter å ha tilbrakt to måneder i Norge, var det godt å komme hjem til Mexico igjen. I fjor ble vi møtt med mange begrensninger i vårt arbeid med barna her, men jeg er så glad for å være med på en prosess der vi finner nye måter å betjene barna på barnehjemmene vi samarbeider med. Vi har hatt mulighet til å ha noen flotte dugnadsdager på barnehjemmene, der vi har feiret bursdag til ansatte, kjøpt pizza til alle på barnehjemmet og funnet på morsomme leker der vi passer på å holde fysisk avstand samtidig som vi prøver å vise nærhet.


Kunstterapi
Vi leter alltid etter måter der barna og tenåringene vi jobber med kan få muligheten til å vokse på flere områder.To av dem, er å vokse følelsesmessig og sosialt. Jeg var så heldig å bli med vår psykolog fra Hope-programmet i en kunstterapi time. Aktiviteten vi utførte gikk ut på at hver person bare kunne velge en farge og en pensel og begynne å lage et maleri. Etter et par minutter måtte de stoppe og overta maleriet til personen ved siden av seg. På slutten førte psykologen dem til en refleksjon om hvordan alle maleriene nå hadde 4 farger i stedet for en, på samme måte i en familie har vi alle forskjellige talenter, gaver og preferanser, men sammen som en enhet kan vi bringe det beste ut av hverandre. Dette er en av mange aktiviteter vi gjør ukentlig for å sikre at vi gir helhetlig omsorg for alle barna og tenårene vi jobber med.Festdager
Noe av det mest spennende i arbeidet mitt er å feire at studenter uteksamineres fra Høyskoler. Det å se noen som har hatt mange hindringer i livet, nå frem til et stort mål, ved å fullføre en høyskole-grad eller yrkesfaglig skole er virkelig stort . Den 8. februar klarte vi å ha en graduation for to studenter. Den ene uteksaminert med høyskoleutdanning og den andre med en yrkesutdanning.
Den eldste som ble uteksaminert holdt en inspirerende tale til alle de andre studentene i vårt Hope Program om hvor viktig det er å ha utholdenhet, og å fortsette fremover selv når du blir konfrontert med problemer. Hvis du i tillegg til dette holder deg nær Gud hver dag, vil du være i stand til å se større ting i livet ditt enn det du trodde var mulig.For en stor glede det er å se studentene bli voksne, og at de ønsker å leve livet overgitt til Gud. Flere vil også gi tilbake til samfunnet i takknemlighet for det de har mottatt.Takk for at du støtter vårt arbeid her i Monterrey gjennom dine bønner og økonomisk støtte. Takk for at du er en del av hæren som kjemper for sårbare barn i Monterrey Mexico.

-Sara Jensen, april 2021