Fra Argentina med gode nyheter / Desde Argentina con buenas noticias

Samuel Cisterna

Sendt til oss fra Samuel Cisterna. (Oversettelse: Benjamin Jensen, Foto: Morgan Kalleberg)

(Her er norsk oversettelse – El texto original en español sigue más abajo.)

Jeg heter Samuel Cisterna, er 32 år gammel, og er en enkel sanger fra Mar del Plata – Argentina.

Min kone heter Noelia og mine to døtre Milena og Hanna.

Mine foreldre og besteforeldre er pastorer i en pinsemenighet som heter Misión Iglesia del Señor, hvor jeg også har hatt gleden av å tjene som ungdomspastor.

Familien min og jeg har fått være med på store misjonseventyr, både kortsiktige og langsiktige misjonsoppdrag, men vi har alltid beveget oss i Argentina.

I februar 2018 kom min familie og jeg tilbake til hjembyen vår etter å ha tjent ett år som fulltidsmisjonærer i en provins som heter Neuquén. Gud hadde talt til oss i drømmer om at vi måtte dra ett år til den regionen, og det gjorde vi.

Vel hjemme igjen, begynte jeg å se etter en jobb. Tanken var å gå tilbake til tidligere rutiner, men den harde virkeligheten oss. Mar del Plata var blitt byen med høyest arbeidsledighet i hele landet.

Vi kom nå inn i en svært vanskelig økonomisk tid. Min daglige bønn var disse ordene: «Gud, jeg forlot min jobb for å tjene deg, men nå må jeg finne en ny jobb, og hvis ikke du hjelper meg, er det ingen andre som kan hjelpe meg.»  Av en eller annen grunn som jeg ikke forsto, men som jeg ville forstå senere, svarte ikke Gud meg.

Jeg begynte å bli desperat, og selv om jeg har universitetsutdannelse, kjøpte vi en gressklipper, og begynte å ta hage arbeid hos folk. Det hjalp oss å leve fra en dag til en annen, uten å stoppe å be eller synge.

23. februar, mens vi sov familien min og jeg, kom en mann inn i rommet mitt, satte seg ved foten av sengen min, dyttet bort i føttene mine og sa: «Samuel, våkne opp.» Jeg så på klokken og det var 4 på natta. Så la mannen et rødt flagg med et blått kors på bena mine og sa til meg:

«Ser du dette flagget? det er det norske flagget, jeg vil at du skal reise til dette landet i august, og jeg vil at du skal gi mine barn alt jeg har lagt i deg. Fortell dem at jeg ikke har glemt dem. Norge!!, insisterte han, i august!!»

Da jeg hørte disse ordene spurte jeg meg selv, «hvem er denne personen?» Jeg våknet og mannen var ikke der lenger. Jeg så på klokka igjen, og klokken var 04:00. Det skapte usikkerhet i meg, jeg visste ikke om det hadde vært en drøm eller om det var en visjon. Så forfjamset sto jeg opp og begynte å gå rundt i huset, og spurte meg selv: «Hvordan kom ordet Norge til meg?» Jeg hadde ikke sett noen fotballkamp på måneder, jeg hadde ikke sett filmer eller annonser der de nevnte ordet «Norge». Faktisk visste jeg ikke før dette at det var et land som hette det. Så gikk jeg på badet og sa: «Ok Gud, dette er enkelt, jeg vil søke på det norske flagget i Google, og hvis det stemmer overens med det jeg drømte, vil jeg forstå at det var deg som snakket med meg, og hvis flagget jeg så, er forskjellig i farge og form, så vil jeg forstå at det kanskje bare var et fordøyelsesbesvær».

Da google viste meg resultatet, og jeg fikk bekreftet at flagget var identisk med det jeg så i drømmen min, ble jeg forskrekket og falt ned på en stol, fordi jeg forsto at Gud hadde vært i rommet mitt.

Jeg vekket min kone og fortalte henne hva som hadde skjedd, og hun sier til meg, som om det skulle være det mest naturlige, «da må du dra, da». Jeg må bekjenne at jeg i det øyeblikket ikke trodde min kone var riktig klok, og jeg sa, «vel, da har jeg hver fall i problemer».

Senere begynte vi å undersøke sammen på internett hvor dette landet lå, og jo mer informert jeg ble om avstander, flypriser, kostnadene ved oppholdet og språket, jo mer skremt ble jeg. Da jeg var alene ba jeg og sa til Gud «Herre, Norge er på den andre siden av planeten, jeg kan jo ikke engang snakke engelsk, jeg har ingen sparepenger. Det jeg har bedt deg om … er en jobb»

Inni meg kjente jeg svaret veldig klart: «Vel, du har allerede en jobb, Han trenger arbeiderne til høsten».

Samuel i Marken gågate, Bergen.

Da svarte jeg med de to mest intelligente ordene jeg var opplært til å si: «JA, HERRE», og jeg fortsatte «Jeg skal gå, og det jeg mangler, har du i overflod av».

Tre måneder gikk og ingenting skjedde. Så inviterte en kristen forretningsmann meg til sitt hus, og mens vi snakket om min misjonstur til Neuquén, bestemte jeg meg for å fortelle ham om drømmen jeg hadde hatt i februar. Mens jeg snakket med ham, kom kona inn i huset sammen med en jente jeg aldri hadde sett. Da ba denne forretningsmannen, rørt av min fortelling, om jeg ikke også kunne dele det jeg hadde fortalt med denne unge kvinnen. Da fortalte jeg det igjen, og alle ved bordet var begeistret og enige om at det var et kall fra Gud. Denne unge kvinnen som jeg ikke visste var en misjonær i Thailand, sa da hun hørte om opplevelsen min: «Jeg kjenner et par i Bergen, Norge, de har en bibelskole kalt Substans, og jeg skal sette deg i kontakt med dem.» Umiddelbart sa forretningsmannen til meg: «Den økonomiske situasjonen er veldig vanskelig, men jeg skal gi deg en jobb til du drar til Norge, det er det eneste vi kan gjøre for deg, men fra nå av må du snakke om dette på alle steder hvor Gud lar deg synge «. Og det gjorde jeg.

Da det var to uker igjen til turen, hadde jeg fortsatt bare en fjerdedel av pengene jeg trengte for å dekke alle utgiftene. Likevel dro jeg til reisebyrået og bestilte flybilletten med tro på at Gud skulle gi meg resten.

Damen på reisebyrået sa til meg: «Hvis du ikke greier å betale det resterende beløpet innen 15 dager, vil du miste billetten og depositumet du har betalt inn»… Dagene gikk fort, og Herren rørte ved folk i forskjellige byer og kirkesamfunn i mitt land for å være med å sponse denne misjonsreisen, og 10 minutter før reisebyrået stengte, og vi kunne ha mistet alle pengene som vi hadde gitt i depositum, kunne min kone og jeg betale inn resten av pengene.

Spørsmålet mitt nå var «Herre, og hva gjør jeg når jeg kommer frem? Hva sier jeg? Hvor skal jeg begynne?»

Og Herren brukte en pastor fra Buenos Aires til å si til meg: «Vær ikke redd, når du kommer frem til byen, vil Gud fortelle deg hva du vil si».

Jeg kom til flyplassen i Bergen og Herren fortalte meg hva som var budskapet jeg skulle dele, og i sin trofasthet koblet han meg med tre fantastiske menn fra byen: Ricardo Rivera, Ariel Alegre og Benjamin Jensen. Jeg delte med dem hva Gud fortalte meg, og takket være deres og deres koners følsomhet, fikk jeg gjennom disse familiene kontakt med latinere og nordmenn for å levere budskapet som Faderen ønsket å gi sine barn.

Hvilket budskap? Jeg deler det her: Les Lukas kapittel 1 vers 5 til 20.

Jeg kjenner ikke til konteksten eller virkeligheten som dere lever i som kirke,

men Herren ba meg fortelle dere tre ting.

1- Vær ikke redde, fordi Gud har hørt deres bønner.

Når jeg leser nøye gjennom historien om Sakarja og Elisabet, forstår jeg at de var rettferdige og uklanderlige, men de måtte leve med virkeligheten av at de ikke være i stand til å få barn. Kontekstuelt på den tiden, var det at en kvinne ikke kunne få barn et tegn på en forbannelse fra Gud. Likevel var begge utholdende og sluttet ikke med å adlyde eller tilbe Gud, og disse handlingene beveget himmelen.

Kjære norske søsken, jeg føler i min ånd at Gud har sett deres utholdenhet i bønn. Han har sett tårene deres, og har derfor sendt meg for å fortelle at han har hørt dere, og det som før var umulig, vil nå bli mulig. Han vil gi dere evnen til føde og multiplisere dere. All åndelig sterilitet blir nå brutt i deres liv, fordi Guds tid er kommet for Norge.

2- For Gud er det ingen fysiske hindringer.

Sakarja og Elisabet var allerede gamle, og de følte at tiden for å kunne få barn hadde gått fra dem, men Gud beveger seg ikke i våre tider, men i sin (kairos) tid. Vår Gud er ubegrenset, og han kan gjøre på en dag det som ikke kunne gjøres på år. Ingenting skal kunne stoppe det Gud skal gjøre med dere, derfor, gi ikke opp, senk ikke armene. Det er på tide å vende seg til Gud av hele hjertet og hvile i hans løfter.

3- Det Gud skal gi dere, er bedre enn det dere har bedt Ham om i deres bønner.

Navnet Johannes, betyr på hebraisk «Gud er nådig». Jeg vil at dere skal forstå og ta imot dette.

Sakarja og Elisabet ba om et barn, en enkel baby som ville komme og glede deres liv med sine spillopper i huset, men Gud var i ferd med å gi dem noe bedre enn det de hadde forventet. Denne sønnen skulle forberede veien for Messias. Engelen sier veldig interessante ting om ham, for eksempel: «Han vil være stor i Herrens øyne, han skal vær fylt med Den Hellige Ånd, ham vil få mange til å vende om til Herren, han vil ha over seg den kraften som var over Elia og forberede folk på den kommende Messias».

Kjære dere, jeg tror fast i min ånd at Gud veldig snart skal gi dere den vekkelsen som dere så lenge har ventet på, og dette nye som Gud skal gi dere, er bedre enn det dere har bedt om. Det Gud skal gi dere, vil ikke bare være til glede for dere, men for hele nasjonen. Det dere skal føde frem vil være stort, dere vil bli fylt av Guds Ånd. Det som himmelen har forbereder for dere, vil få folk til å vende seg til Herren, fordi det vil være etterfulgt av den samme kraft som bodde i Elia og forberede folk for Messias´ komme».

Gud har hørt deres bønner, for Ham er det ingen fysiske hindringer og det han skal gi deg, er bedre enn det dere har bedt om.

«Og salig er hun som trodde, for det som Herren har sagt henne, skal gå i oppfyllelse.»Lucas 1:45

Jeg deler dette med dere i Jesu navn.

Mine elskede søsken i Tabernaklet, takk for at dere tok imot meg med så mye omsorg og kjærlighet.

Å være sammen med dere var en gave fra Gud. Dere har en fantastisk by!

Mitt ønske til dere er det samme som Paulus uttrykte for korinterne: «Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.»1 Korinterne 15:58

Måtte Gud omringe dere med sin fred.

Vær velsignet!

(Texto original en español.)

Mi nombre es Samuel Cisterna, soy un simple cantante de Mar del Plata – Argentina y tengo 32 años. Mi esposa se llama Noelia y mis dos hijas Milena y Hanna.

Mis padres y abuelos son pastores de una denominación pentecostal llamada Misión Iglesia del Señor, donde además tengo el placer de servir como pastor de jóvenes.

Mi familia y yo hemos tenido grandes aventuras misioneras de corto y largo plazo, pero siempre nos hemos movido DENTRO de argentina.

En febrero 2018, mi familia y yo veniamos llegando a nuestra ciudad luego de haber servido un año a tiempo completo como misioneros en una provincia de mi país llamada Neuquén. Dios nos había hablado por sueños que teniamos que irnos un año a esa región, y así lo hicimos.

Cuando el tiempo se cumplió nos regresamos a nuestra ciudad. Yo suponía que habia llegado la hora de buscar un empleo nuevamente y volver a la rutina, pero cuando llegué a mi tierra, me encontré con la dura realidad que Mar del Plata se habia convertido en la ciudad numero uno con mayor nivel de desempleo de todo el país.

Entonces comenzamos a pasar momentos económicos muy dificiles. Y en mi oración de cada día estas eran mis palabras «Dios, yo dejé mi empleo por servirle a usted, pero ahora necesito encontrar un nuevo trabajo, y si usted no me ayuda, nadie mas podrá hacerlo». Por alguna razón que entendería mas tarde, Dios no me respondía.  Entonces comencé a desesperarme, y aún teniendo un título universitario, compramos una cortadora de cesped y así comence a vivir un día a la vez sin dejar de orar ni de cantar. . .

Un 23 de febrero mientras dormíamos con mi familia, un hombre entró en mi cuarto, se sentó a los pies de mi cama, me movió los piés y me dijo «Samuel, despierta». Yo miré al reloj y marcaba las 4am. Enseguida ese hombre colocó una bandera roja con una cruz azul sobre mis piernas y me dijo:

«¿Ves esta bandera? Esta es la bandera de Noruega,  quiero que viajes en agosto a esta nación y quiero que le des a mis hijos todo lo que yo puse dentro tuyo. Diles que yo no me he olvidado de ellos. En agosto, (insistió), Noruega».

Formiddagsgudstjeneste i Pinsekirken Tabernaklet.

Cuando yo escuché esas palabras, me pregunté ¿y quien es esta persona?, y al hacerlo me desperté y ese hombre ya no estaba ahí. Mire el reloj nuevamente y eran las 4am. Eso generó mas dudas en mi, no sabía si había sido un sueño o una visión, por eso muy atónito me levanté y comencé a caminar por la casa preguntandome «¿Como llegó la palabra Noruega a mi mente?» Yo no habia visto ningún partido de futbol en meses, no habia visto peliculas ni propagandas donde mencionaran la palabra Noruega. De hecho, no sabía hasta ese entonces que había un país que se llamara así. Entonces entré al baño y dije «Ok, Dios, esto es simple. Buscaré en google la bandera de Noruega, y si ésta coincide a la perfección con lo que soñé, entenderé que fue usted el que me habló, y si la bandera que yo vi, difiere en el color o en el diseño, entonces entenderé que fue indigestión»

Cuando google me extendió el resultado y comprobé que la bandera era idéntica a la que yo vi en mis sueños, me invadió un terror y caí sentado, porque acababa de darme cuenta que Dios había estado en mi habitación.

Entonces desperté a mi esposa y le conté lo que habia ocurrido y ella me dijo con total normalidad «tenes que ir», y confieso que en ese momento creí que mi esposa no estaba del todo cuerda, y dije, bueno, ahora si estoy en problemas.

Mas tarde, comenzamos a investigar juntos en internet donde estaba ubicada esta nación y mientras mas me informaba de las distancias, los valores del vuelo, los costos de la estadía y el idioma, mas me atemorizaba. Oraba en soledad y le decía a Dios «Señor, Noruega queda en la otra punta del planeta, yo no se hablar nisiquiera inglés, no tengo ahorros, lo que yo te estaba pidiéndo era un trabajo». . . Y en mi espíritu sentí muy claro «bueno, ya tienes uno, hacen falta obreros en la mies», entonces dije las dos palabras mas inteligentes que me enseñaron a decir  y es «SI SEÑOR». . . «Voy a ir. Lo que a mi me falta a ti te sobra».

Pasaron tres meses y no ocurrió nada. Entonces un empresario cristiano me invitó a su casa, y mientras conversabamos de mi viaje misionero a Neuquén, decidí contarle acerca del sueño que habia tenido en febrero. Mientras yo le hablaba, su esposa entró a la casa acompañada de una chica que nunca había visto, entonces el empresario conmovido me pidió que le contara mi llamado a esta joven también. Entonces volví a contarlo y todos en la mesa emocionados asintieron que era un llamado de Dios. La joven que yo no conocía era una misionera en tailandia, y ella al escucharme me dijo, «Yo conozco a un matrimonio en Bergen, Noruega, ellos tienen un instituto bíblico llamado Substans y voy a contactarte con ellos». Enseguida el empresario me dijo «La situación económica está muy difícil, pero voy a darte empleo hasta que vayas a Noruega. Es lo único que podemos hacer por ti, pero apartir de ahora tienes que hablar de esto en cada lugar donde Dios te permita cantar».

Y así lo hice, y cuando faltaban dos semanas para el viaje, yo solamente tenía una cuarta parte del dinero que necesitaba para cubrir todos los gastos. Asi que de todos modos fuí a la agencia de viajes y reservé el pasaje con fe en que Dios iba a proveer el resto. La mujer que me atendió me dijo «si para dentro de 15 días no logras completar la suma faltante perderás la seña que dejaste y no habrá devolución». . .Comenzaron a correr los días, y el Señor movió personas de distintas ciudades y denominaciones de mi país para que ofrendaran en esta misión, y 10 minutos antes de que cerrara la oficina de viaje y perdiéramos el dinero de seña que habiamos dado, mi esposa y yo estabamos entregando el total del dinero restante.

Mi pregunta era ahora «Señor, y ¿que hago cuando llegue? ¿Que les digo? ¿Por donde empiezo? Y el Señor usó a un pastor de Buenos Aires que me dijo «No tengas temor, cuando pises la ciudad, Dios te dirá lo que habrás de decir».

Llegué al aeropuerto de Bergen y el Señor me indicó cual era el mensaje que debía dar y en su fidelidad me conectó con tres hombres maravillosos de la ciudad: Ricardo Rivera, Ariel Alegre y Benjamin Jersen. A ellos les compartí lo que Dios me dijo, y gracias a la sensibilidad de ellos y de sus esposas, a través de estas familias, pude conectarme con latinos y noruegos para entregarles el mensaje que el Padre quería darle a sus hijos.

¿Que mensaje? Te lo comparto aquí: Lucas capítulo 1 del verso 5 al 20.

Yo no conozco el contexto ni la realidad que están viviendo como iglesia, pero el Señor me dijo que les dijera tres cosas.

1- No tengan temor, porque Dios ha escuchado  vuestras oraciones.

Cuando leo detenidamente la historia de Zacarias y Elizabet, entiendo que eran personas correctas e intachables, pero tenian que convivir con la realidad de no poder engendrar hijos. Contextualmente en esa época, no tener hijos era señal que la mujer portaba una maldición de Dios. Aún así ambos fueron perseverantes y no dejaron de obedecer ni adorar a Dios, y esas acciones movieron el cielo.

Amados hermanos noruegos, siento en mi espíritu que Dios ha visto vuestra perseverancia en la oración, él a visto vuestras lágrimas, y por eso el me envió a decirles que él les ha escuchado, y lo que antes era imposible, ahora será posible, ustedes van a poder engendrar y se multiplicarán. Se rompe ahora toda esterilidad espiritual en sus vidas porque ha llegado el tiempo de Dios para Noruega.

2- Para Dios no hay impedimentos físicos.

Zacarías y Elizabet ya eran ancianos, y sentían que el tiempo de engendrar ya había pasado, pero Dios no se mueve en nuestros tiempos sino en el kairos. Nuestro Dios es ilimitado y él puede hacer en un día lo que no se pudo hacer en años. Nada podrá impedir lo que Dios va a hacer con ustedes, por esa razón no se rindan, no bajen los brazos, es hora de volverse a Dios de todo corazón y descansar en sus promesas.

3- Lo que Dios va a darles es mejor que lo que ustedes han pedido en oración.

El nombre Juan, en hebreo significa «Dios es bondadoso». Quiero entiendan y reciban esto. Zacarias y Elizabet estaban pidiendo un niño, un simple bebe que viniera a alegrarles sus días con sus travesuras en la casa, pero Dios estaba a punto de darles algo mejor de lo que estaban esperando. Este hijo iba a preparar el camino al mesias. El ángel dice cosas muy interesantes acerca de él, por ejemplo: «Será grande, será lleno del Espíritu de Santo, hará que las personas se vuelvan al Señor, irá acompañado del poder que moraba en Elías y prepará a la gente para la venida del Mesias».

Amados, yo creo firmemente en mi espíritu que Dios va a darles a ustedes muy pronto el avivamiento que tanto han estado esperando, y esto nuevo que Dios está por darles es mejor de lo que ustedes han pedido. Lo que Dios va a darles, no solo les traerá alegría a ustedes si no a toda la nación. Lo que ustedes van a dar a luz será grande, serán llenos del Espíritu de Dios, lo que el cielo preparó para ustedes hará que las personas se vuelvan al Señor, porque vendrá acompañado del mismo poder que moraba en Elías y prepará a la gente para la venida del Mesias».

Dios ha escuchado vuestras oraciones, para él no hay impedimentos físicos y lo que él va a darles es mejor que lo que ustedes han pedido.

«Y bienaventurada la que creyó, porque se cumplirá lo que le fue dicho de parte del Señor. Lucas 1:45 [RV60]

Se los entrego en el nombre de Jesús.

Mis amados hermanos del Tabernaculo, gracias por haberme recibido con tanto cariño y amor fraternal. Estar entre ustedes fue un regalo de Dios. Tienen una ciudad maravillosa! Mi deseo para ustedes es el mismo que Pablo le expresó a los corintios: » Así que, hermanos míos amados, estad firmes y constantes, creciendo en la obra del Señor siempre, sabiendo que vuestro trabajo en el Señor no es en vano.1 Corintios 15:58 [RV60] «

Que Dios les rodee de paz.

Bendiciones

(Tekst: Samuel Cisterna, Foto: Morgan Kalleberg)

Book your tickets